Bőrszépítő praktikák.
2022. május 18. írta: design.fanni

Bőrszépítő praktikák.

Hiába a szépen elkészített smink, ha nincsen meg az alap bőrápolási rutinunk. Olyan praktikákat olvashatsz, melyek elengedhetetlenek a szép bőr eléréséhez. 

1_1.png

Minden este alaposan mosd le a sminkedet! 

Utána masszírozd át az arcodat, majd öblítsd le langyos vízzel, ezek után kenj rá frissítő arckrémet! Semmiképpen ne használj "maró" hatású szereket, kivéve hacsak a bőrprobléma indokolja.

Hozzád hasonlóan bőröd sem szeret hideg vízre ébredni. Reggelente kényeztesd magad arclemosóval, micellás vízzel, vagy termálvizes arcpermettel. Alapos lemosás este, hogy ne marjon reggel, és le a szappannal! 

Hidratálj! Akkor is, ha pattanásos vagy. Válassz vegyes bőrre való krémeket, ami egyensúlyt teremt a száraz és az olajos területek között. Kerüld a radírozást, ami csak még jobban beindítja a faggyútermelést. Súlyosabb esetben (akné) mindenképpen jelentkezz  be bőrgyógyászhoz. 

2_1.png

Szép időben soha ne indulj útnak fényvédelem nélkül. 

Használj fényvédőt tartalmazó arckrémet vagy alapozót. A túl sok napfény gyorsítja a bőr öregedését! Húsz éven belül megköszönöd majd a tanácsot. 

A nap folyamán igyál sok vizet vagy zöld teát, ami segíti a méreganyagok kiürülését. Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról se feledkezz meg: a feldolgozott élelmiszerek, ( készételek) fogyasztása kerülendő, a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása pedig kifejezetten ajánlott! 

 FANNI.

A bejegyzés trackback címe:

https://design-fanni.blog.hu/api/trackback/id/tr7217834567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása